Log inRegister
Važne novosti (pročitaj...)
  • Pulska šumarija kriva za uništavanje jame Val'dell Arno
  • Uništen drvored na punti - čavlima zakucali ogradu na stabla!
  • Godišnji izvještaj Zelenog telefona 2010
  • Kaštelir: Među gomilom smeća u šumi i odbačeni kajaci, traže se počinitelji
  • PPIŽ: Usvojeni prijedlozi javnosti da se udaljenost antenskih stupova od granica građevinskog područja poveća na 400
  • Hrvatske šume ugrozile zaštićen speleološki objekt

Zdrava Istra
You are here: ZelTel

Dobrodošli na stranice Zelenog telefona udruge Zelena Istra

Zeleni telefon je besplatan servis namijenjen VAMA, GRAĐANIMA koji trebate pomoć u rješavanju problema vezanih uz zaštitu okoliša, a ne znate kome se obratiti.

NAZOVITE NAS NA BROJ 072 123456 I RADO ĆEMO VAM POMOĆI!

Možete nam poslati online prijavu

Pomoći ćemo vam:
  • pružanjem informacija
  • spajanjem s nadležnim institucijama
  • angažiranjem oko vašeg problema i iznalaženjem rješenja
  • alarmiranjem javnosti

Ukoliko želite saznati više informacija o Zelenom telefonu posjetite stranicu O nama

Značaj ovog projekta do sada su znale su prepoznati i financijski podržati brojne institucije: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Europska unija, Regionalni centar zaštite okoliša, Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Istarska županija, Grad Pula, Grad Rovinj, Općina Marčana, Općina Ližnjan, Općina Medulin.

Građani, imate pravo na čist i zdrav okoliš i zato reagirajte, zovite, bunite se i budite pokretači promjena u vašoj zajednici!

Što je to Zeleni telefon

Zeleni telefon je servis Udruge Zelena Istra namijenjen građanima s ciljem podupiranja efikasnog rješavanja problema u okolišu

Servis je započeo s radom još 1997. godine sa svrhom jačanja uloge javnosti, tj građana, kako bi upravo oni bili katalizatori promjena u lokalnoj zajednici. Servis odgovara na pitanja “ kako riješiti problem i gdje početi”, podržava građane direktnim uključivanjem u konkretne slučajeve, informira ih o zakonskim propisima, širi znanje temeljeno na iskustvu, spaja građane sa kompetentnim tijelima javne uprave (lokalne vlasti, institucije, inspekcije...). Nadalje, spaja različite lokalne građanske inicijative, potiče aktivizam i sudjelovanje javnosti u donošenju odluka na lokalnoj razini. Svi slučajevi su kategorizirani i arhivirani, te na temelju toga posjedujemo relevantnu bazu podataka o stanju u okolišu. Ujedno je to i odličan indikator problema koji su građanima prioritetni. ervis ZT-a se kroz dugogodišnji rad pokazao kao izvrstan pokazatelj stanja u okolišu,mišljenja građana i institucija te najčešćih problema i uzroka poteškoća u njihovom rješavanju. Upravo njegova dugoročnost (16 godina) dokazuje da je potreba građana za ovim servisom neupitna i kontinuirana. Problemi u okolišu se ne rješavaju jednostrano i jednokratno već je ta potreba konstantna. Servisom ZT-a doprinosimo aktivnoj i živoj primjeni procesa tijekom kojih se građani uključuju i temeljem pravodobnih informacija sudjeluju i odlučuju o svom okolišu.

fotografija

Iz mnogo slučajeva razvile su se akcije i kampanje. Jedna od njih je npr. kampanja protiv gradnje u pulskim parkovima koja je pokrenuta upravo zbog poziva zabrinutog građana na Zeleni telefon.

Problemi s kojima se susrećemo?

Problemi koji su nas naveli da osnujemo ovakav servis i koji nas potiču da nastavimo njegov dugogodišnji kontinuitet su mnogobrojni. Jedan od gorućih problema naše lokalne zajednice jest neefikasno i sporo rješavanje problema vezanih uz zaštitu okoliša.

Iz našeg dugogodišnjeg iskustva možemo zaključiti da je pristup informacijama vezanih uz zaštitu okoliša prespor i često puta onemogućen. Naime, javne vlasti oglušuju se na zahtjeve za pristup informacijama iako zakonski svi građani imaju na to pravo (Zakon o pravu na pristup informacijama NN 172/03). Građani moraju imati pristup informacijama o okolišu, pravo sudjelovanja u odlučivanju o okolišu i pristup pravosuđu, priznajući u tom smislu da građanima može zatrebati pomoć u ostvarivanju tih prava ( kako je određeno Konvencijom iz Aarhusa, Danska iz 1998 godine, a Hrvatska je potpisnica te Konvencije te ju je i ratificirala).

Građani nisu upoznati s radom i ingerencijama javnih službi i ne znaju kome se trebaju obratiti kad naiđu na problem. Smatramo da lokalna vlast ne pridaje dovoljno značaja pripadajućim ulogama koje pojedini građani, nevladine organizacije mogu imati u zaštiti okoliša, a u obostranom je interesu da se takva suradnja uspostavi. Građani su vrlo brzo prepoznali značaj ovog servisa te sve učestalije koriste usluge koje im “Zeleni telefon” pruža. Anonimnost je građanima zagarantirana, ali zbog povratnih informacija i suradnje zahtijevamo osobne podatke.

Anonimnost poziva?

Vrlo veliki broj poziva na Zeleni telefon primamo od građana/ki koji žele ostati anonimni. Premda smo se trudili shvatiti njihovu potrebu za isključivanjem svake odgovornosti za poziv, na žalost, toj ćemo praksi morati stati na kraj. Naime, previše puta smo se angažirali oko anonimnih prijava koje su se ispostavile dijelom ili u potpunosti neutemeljene. Isto tako, kod anonimnih poziva ili dopisa nismo u mogućnosti zatražiti dodatne informacije koje su nam često potrebne a ne možemo vam ni javiti što smo poduzeli. Stoga koristimo ovu priliku da zamolimo sve korisnike Zelenog telefona da pri svakom pozivu ostave svoj broj telefona i ime. Isto vrijedi i za poruke na telefonskoj sekretarici. Kao i do sada, tajnost povjerenih podataka je zagarantirana!

Što želimo postići?

Problemi u okolišu ne mogu se rješavati jednostrano, u taj proces moraju biti uključeni svi dionici: građani, nadležne službe i ostala zainteresirana javnost. Vrlo često nepristupačnosti općinskih/gradskih/državnih službi uzrokuje neinformiranost građana, isključenost te time i ne motiviranost za sudjelovanje.

Stoga je zadatak Zelenog telefona mijenjati tu lošu praksu, okrenuti je u pozitivnom smjeru, direktno se uključiti u rješavanje prijavljenih slučajeva, stupiti u kontakt s navedenim službama, kompetentno zastupati prava građana i facilitirati komunikaciju između prijavitelja i onih nadležnih koji imaju ovlasti za rješavanje konkretnog problema.

Također smatramo da putem Zelenog telefona trebamo i dalje doprinositi promicanju važnosti uloge civilnog društva u zajednici, graditi vjerodostojnost civilnog društva i poticati građane na vlastiti angažman u rješavanju problema u zajednici.
project donator"Projekt se provodi uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva