You are here: Foswiki>Rojc Web>PressClippings>PressProstorStudentima (26 Oct 2006, IvicaPetrinic)Edit Attach
U Multimedijalnom centru od 350 kvadrata imat ćemo 20 kompjutera, uredit će se prostori za predavanja, prezentacije, internet caffe i brucošijade, rekao je Luka Glušac • Još je neizvjesno kako će Pula, Županija i Ministarstvo pronaći novac za dovršenje zgrade ekonomskog fakulteta – ako se dogovor ne postigne do 1. studenoga, moguć studentski štrajk

photo PULA - Istarski župan Ivan Jakovčić i Luka Glušac u ime Udruge Multimedijalnog centra »Student« jučer su u prostorima Istarske županije potpisali ugovor za realizaciju projekta uređenja prostorija centra. Tim se ugovorom Županija obvezuje »Studentu« donirati 200.000 kuna.

- Udruga Multimedijalnog centra »Student« je krunska udruga koja po našim procjenama objedinjuje interese svih studenata u gradu. Uređenjem ovoga prostora u »Rojcu« će studenti imati mjesto na kojem će moći kreirati projekte raznih sadržaja. Nama je u cilju nastaviti suradnju s njima, a ovo sufinanciranje je samo prvi korak u tom smjeru, kazao je Jakovčić.

Luka Glušac je istaknuo da je vrlo važno što se potpisivanje ovog ugovora održalo baš ovih dana jer 15. prosinca pada godišnjica studentskih prosvjeda koji su, u konačnici, rezultirali financijskim učešćem Istarske županije.

- Sada nam je u cilju što prije početi radioti i nadamo se da ćemo na godišnjicu studentskih prosvjeda otvoriti centar. U prostoriji Multimedijalnog centra veličine 350 kvadrata imat ćemo 20 kompjutera, napravit će se prostori za predavanja, prezentacije, internet caffe i brucošijade – dakle mjesto na kojem će se studenti napokon moći okupljati tijekom dana, kazao je Glušac.

Na upit kako stoje stvari sa zgradom FET-a Jakovčić je odgovorio da je ostaje jedan od prioriteta županije, no da su pojavili neočekivani problemi.

- Prema novom zakonu o preraspodjeli poreza istarskoj se županiji smanjuje proračun. Mi zajedno s Gradom Pula spremni smo preuzeti 50 posto financiranja zgrade FET-a u suradnji s Ministarstvom znanosti čija je to i obaveza. Budući da s idućom proračunskom godinom gubimo 5,5 milijuna kuna nalazimo se u nezavidnoj situaciji prema studentima, no zajedno s Ministarstvom financija pokušat ćemo zatvoriti financijsku konstrukciju za zgradu FET-a tako da ne pate drugi županijski projekti, zaključio je Jakovčić.

Glušac je potvrdio da će provesti referendum među studentima ukoliko dogovor oko dovršenja zgrade FET-a ne bude gotov do 1. studenoga. Ako se do tog roka ne dođe do dogovora te ako im studentski korpus da pristanak, spremni su štrajkati.

B. VINCEK
Topic revision: r1 - 26 Oct 2006, IvicaPetrinic
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding Foswiki? Send feedback