You are here: Foswiki>Rojc Web>PressClippings>Press200703Student (13 Mar 2007, IvicaPetrinic)Edit Attach
NAPREDUJE UREĐENJE MMC-a »STUDENT« U ROJCU

Studentski klub gotov do ljeta

Dosad je potpuno rekonstruiran sanitarni čvor, zamijenjene električne instalacije, obnovljeni zidovi i podovi te postavljeni novi prozori. Prilazni hodnik je oslikan, a predstoji još opremanje interijera

1.jpg PULA - Prvo pulsko okupljalište studenata, Multimedijalni centar »Student«, ipak neće zaživjeti u ožujku, kako se predviđalo. Iako se radi punom parom, realno je očekivati da će to biti do početka ljeta. Adaptira se 350 četvornih metara velik prostor u Rojcu, koji je udruzi Studentski multimedijalni centar Grad dodijelio lani. Ipak, već se dobro naziru njegove konture i lako je uočljivo da će pri završetku »Studenta« cijelo zapadno krilo Rojca odjenuti sasvim novo, vedro i mladenačko ruho.

Obnova je počela lanjskog studenog, a dosad je potpuno rekonstruiran sanitarni čvor, zamijenjene su električne instalacije, obnovljeni zidovi i podovi te su postavljeni novi prozori. Prilazni hodnik, koji ne koriste samo studenti, već svi »stanari« Rojca, u potpunosti je obnovljen – oličen i maštovito oslikan. Kompletni građevinski radovi, na koje je utrošeno 240 tisuća kuna bespovratnih sredstava koja je za adaptaciju dodijelila Istarska županija, trebali bi biti gotovi za desetak dana, a slijedi opremanje interijera. Prostor je trodijelni, a prvi ujedno i najveći, koji zauzima oko sto kvadrata, bit će preuređen u klub i kafeteriju, namijenjene zabavi i opuštanju studenata danju, ali i u noćnim satima. U njega će se postaviti šank, stolovi, stolice, bina i ozvučenje. Drugi je prostor predviđen za informatički kabinet opremljen s 12 računala, dva projektora i ostalom mrežnom opremom. Opremu, koja će koštati oko sto tisuća kuna, obvezao se osigurati Grad putem sponzorstva. Još je jedan manji prostor namijenjen za skriptarnicu, a treća će prostorija biti preuređena u salu za održavanje radionica, seminara i drugih obrazovnih programa. Tamo će stoga također biti postavljen projektor, platno i druga potrebna oprema.

2.jpg O tome kakvom se dinamikom odvijaju radovi, kada se predviđa njihovo dovršenje i na koje probleme nailaze u toj nemaloj adaptaciji, razgovarali smo s koordinatorom i dokoordinatorom MMC-a »Student« Lukom Glušcem i Vedranom Ivančićem.

- Zaista se trudimo, ulažemo napore i više no što je to u našoj nadležnosti, a konstantno smo na meti pojedinaca, koji očito traže probleme tamo gdje ih nema. Primjerice, stalno nam se spočitava za građevinski materijal i šutu koja se nalazi s vanjske strane objekta. Iako to nije samo naš materijal, valjda se podrazumijeva da tamo gdje se odvijaju građevinski radovi ima i otpadnog materijala, kao i to da će se po njihovom završetku sve počistiti. Upravo na temelju neopravdanih prijava pojedinaca glede regularnosti naše papirologije ovdje je dva tjedna sve kontrolirala nadležna inspektorica. Smatram da se radi o bespredmetnom gubljenju vremena državnog službenika jer mi imamo svu dokumentaciju, dok istovremeno u Istri cvate bespravna gradnja, veli Luka Glušac te ističe i da radove dijelom usporavaju i česta vandalska nedjela.

Sredstva za opremanje kluba koja je trebalo dodijeliti Sveučilište nisu još stigla, budući da to ide putem Studentskog centra, koji još nije registriran, veli Glušac.

- U konačnici će cjelokupno uređenje »Studenta« koštati oko 400 tisuća kuna. Predstoji nam nabava sredstava za opremu, pa ćemo se s tim ciljem obratiti svim zainteresiranim subjektima poput Sveučilišta i Gospodarske komore. Valja istaknuti da smo prostore prilagodili i osobama s posebnim potrebama, pa su tako šalteri postavljeni niže, posebno su prilagođene i uređene WC kabine te prilazi. Upravo je u tijeku ugradnja ventilacije te brušenje i lakiranje parketa, rekao je Ivančić.

Dinamikom odvijanja radova, složni su i Glušac i Ivančić, tek su donekle zadovoljni, no ranije otvorenje nije bilo moguće. Ipak, zahvalni su svima koji su svojim donacijama pridonijeli realizaciji projekta, prvenstveno Županiji, Gradu, Sveučilištu Jurja Dobrile, a posebno svim studentima koji su utrošili svoje vrijeme volonterski te su doslovno zasukali rukave i prihvatili posla.

S. ROJNIĆ SINKOVIĆ

Snimio K. TADIJIĆ

Glas Istre, Pula, ponedjeljak, 12. ožujka 2007.
Topic revision: r2 - 13 Mar 2007, IvicaPetrinic
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding Foswiki? Send feedback