POČINJE GODIŠNJA KONTROLA PROSTORIJA I AKTIVNOSTI U ROJCU

Čakić: Biznis pod krinkom društvenog centra

Neke udruge unutar Rojca zlorabe dobru volju Grada i tamo ostvaruju zaradu. Kontrolama će se saznati tko su prekršitelji i svi će biti prisiljeni legalizirati svoje djelatnosti, a oni koji se ogluše na upozorenja bit će deložirani i prijavljeni nadležnim tijelima, ističe Čakić

PULA - Predstavnici Upravnog odjela za kulturu i poduzeća Castrum 97 od 13. do 27. veljače vršit će redovni godišnji pregled prostorija unutar Rojca. Stručna komisija izvršit će tehničku reviziju i utvrditi poštuju li udruge sve ugovorene uvjete korištenja. Kada komisija utvrdi koja su potrebna sredstva za minimalno tehničko održavanje, Grad će sačiniti prijedlog o sufinanciranju troškova. Iz gradskog proračuna, naime, više se ne financiraju svi troškovi struje, vode, plina i održavanja pa će biti potrebno novčano sudjelovanje svih udruga u Rojcu, saznajemo od Erosa Čakića iz Upravnog odjela za kulturu.

Komisija će pregledati i sve građevinske i tehničke zahvate izvršene u protekle dvije godine i utvrditi njihovu pravovaljanost te provjeriti rade li udruge koje kroz svoje aktivnosti ostvaruju zaradu u skladu sa zakonom.

- Neke udruge unutar Rojca zlorabe dobru volju Grada i tamo ostvaruju profit, za što centar nije nikad bio namijenjen jer on okuplja civilne i neprofitne udruge. Ovim kontrolama saznat ćemo tko su prekršitelji i prisilit ćemo ih da legaliziraju te svoje djelatnosti. U protivnom, svi koji se ogluše na upozorenja bit će deložirani i prijavljeni nadležnim tijelima. Smatram da nije u redu da se pod krinkom društvenog centra u Rojcu radi biznis - zaključuje Čakić.

Pucarić tužio grad i sve udruge u Rojcu

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom podnijelo je prijavu Uredu građevinske inspekcije u Pazinu protiv Grada i svih udruga unutar Rojca. Povod tome je izgradnja novog Studentskog multimedijalnog centra koji u svom projektu nema riješene sve potrebne prilaze za invalide.

Predsjednik Odbora za prostorne barijere u Društvu Mladen Pucarić traži od Grada i udruga da čitav prostor bivše vojarne prilagode potrebama za osobe s invaliditetom, što je, kako tvrdi, propisano zakonom.

- Svima nama koji se otežano krećemo pristup unutar Rojca nije omogućen zbog raznih arhitektonskih barijera. Želimo da svi invalidi mogu nesmetano ulaziti u centar koji je od samog početka namijenjen svim građanima - zaključuje Pucarić.

D. LIPLJAN

Glas Istre, Pula, petak, 9. veljače 2007.
Topic revision: r1 - 09 Feb 2007, IvicaPetrinic
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding Foswiki? Send feedback